Recente Publicaties

Mijn tocht door Artroseland en 25 andere landen

Hetty krijgt in de loop van bijna vijftien jaar te maken met ernstige artrose in een achttal gewrichten. Ze is fervent wandelaar en maakt veel actieve reizen. Dit wil ze niet opgeven en ze gaat op zoek naar vervanging van de gewrichten.
In Nederland is dat vaak problematisch en dan gaat ze naar Belgie voor de operaties. Dr. Alex Kloeck, orthopeed te Gent, plaatst heup- en knieprotheses en Dr. van der Kelft, neurochirurg te St Niklaas, opereert haar rug en nek.

RA: Bewegen en gezondheid

De Gidsen 'Bewegen en Gezondheid' helpen de patiënt bij de combinatie van zijn ziekte met lichaamsbeweging. Deze praktische, interactieve en moduleerbare gids wordt uitgegeven in de vorm van fiches, die worden opgeborgen in een map.
Op de fiches staan de lichamelijke oefeningen die zijn aangepast aan RA. Bij elke oefening wordt concrete informatie verstrekt: doelstelling, duur, moeilijkheidsgraad enz.
Naast deze informatie staan er foto's op de kaart, zodat de patiënt de uit te voeren oefeningen ziet en beter kan integreren in het dagelijkse leven.

Peelers: handig voor in de keuken

Ken jij onze handige peelers al? De ergonomische grip zorgt ervoor dat ook mensen met verminderde kracht in de handen deze dunschiller kunnen gebruiken. Onmisbaar in de reuma-keuken.

De peelers zijn een actie van de reumaverpleegkundigen, ten voordele van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Prijs:

10 euro plus 4 euro verzendkosten.

Reuma en dan... genieten kan! CHOCOLADE

In het kader van de FWRO-actie 'Hand in Hand -Samen tegen Reuma' verschijnt het boekje 'Reuma en dan... Genieten kan!' met tien recepten van Belgische topchocolatiers.
Het boekje is op dezelfde manier samengesteld als de vorige twee edities en heeft een Nederlandstalige en een Franstalige kant.
 
Voor iedereen die wel een stukje chocolade lust!
 
Prijs: € 10 plus € 4 verzendings- en verwerkingskosten (€ 6 buitenland)
 

Reuma-gezondheidspas

De gezondheidspas helpt patiënten om alle gegevens over hun gezondheidstoestand gemakkelijk bij te houden. Ze gebruiken het bij hun bezoek aan hun huisarts, specialist en iedere andere zorgverstrekker. De gezondheidspas bestaat uit twee luiken: het eerste luik geeft een overzicht van de onveranderlijke gegevens (naam en adres, medisch verleden, trefwoorden), het tweede deel is een dagboek waar de patiënt per week of per maand en in detail het verloop van zijn ziekte rapporteert. Hij noteert er ook hoe hij zich voelt.

Begrijpen en behandelen: artrose

Wat is artrose? Wat zijn de symptomen en de oorzaken? Hoe wordt de diagnose gesteld? Bestaan er doeltreffende behandelingen? 
Dit boekje is gebaseerd op wetenschappelijke gegevens en is opgevat als een didactische en praktische gids. Het geeft artrosepatiënten antwoord op al hun vragen over deze aandoening. Het kwam tot stand dank zij de steun van Boehringer Ingelheim. 
 
Prijs: 4 € verzendings- en verwerkingskosten (6 € buitenland)
 

Begrijpen en behandelen: osteoporose

Wat is osteoporose? Wat zijn de symptomen en de oorzaken? Welke leefregels kan de patiënt volgen? Wat zijn de behandelingsmogelijkheden? Dit boekje is opgevat als een didactische en praktische gids. Het geeft patiënten met osteoporose antwoord op al hun vragen over deze aandoening. Het kwam tot stand dank zij de steun van Daiichi-Sankyo. 
 
Prijs: € 4 verzendings- en verwerkingskosten (€ 6 buitenland)
 

Begrijpen en behandelen: psoriasis

Wat is psoriasis? Wat zijn de symptomen en de oorzaken? Welke leefregels kan de patiënt volgen? Wat zijn de behandelingsmogelijkheden? 
 
Prijs: € 4 verzendings- en verwerkingskosten (€ 6 buitenland)
 
Mail naar Psoriasis Liga Vlaanderen met vermelding van naam, adres, titel en aantal exemplaren.
Na storting op rekeningnummer 001-1866354-53 wordt uw bestelling verzonden.
Voor storting vanuit het buitenland: IBAN: BE53 0011 8663 5453 - BIC: GEBABEBB
 

Aerobics voor reumapatiënten

Tweetalige DVD: omdat beweging moet maar ook kan voor reumapatienten. Deze DVD kwam tot stand dank zij de ondersteuning van Wyeth. 
 
Prijs: Eerste DVD: 4 € verwerkings- en verzendingskosten. Elke volgende DVD: 3 €. 
 
 

Reumatoïde Artritis: Begrijpen voor een beter leven

Deze (drietalige) DVD is de eerste in een reeks over reumatische aandoeningen. Hij kwam tot stand dank zij de ondersteuning van Abbott.
 Deze DVD omvat:
 Hoofdstuk 1: De symptomen
 Hoofdstuk 2: De diagnose
 Hoofdstuk 3: De gevolgen
 Hoofdstuk 4: De behandelingen
 Hoofdstuk 5: De bijkomende ondersteuning 
 
Prijs: Eerste DVD: 4 € verwerkings- en verzendingskosten.  Elke volgende DVD: 3 €. 
 

Pagina's