ReumaNet - Publicaties

ReumaNet publicaties

Folders

ReumaNet

Wereld Reuma Dag

Don't Delay, Connect Today - Niet uitstellen, je arts bellen: Banner, flyer1, flyer2

 

Brochures

Lupus (SLE)

Dagelijks leven met een chronische inflammatoire bindweefselziekte

Juveniele artritis

Fibromyalgie

Reumatoïde artritis

Spondyloartritis

Hoe verzorg ik mijn kind (voor jonge ouders met reuma)

Seksualiteit, vruchtbaarheid en zwangerschap

Biologische medicatie bij reuma

Biologische medicatie bij reuma: Richtlijnen voor patiënten

 

 

Jaarverslagen

2011

2012

2013

2014

2015

2016

 

Video's

Voorstelling ReumaNet

Don't Delay Connect Today 

ORKA zomerkamp 2017

10 jaar ORKA

ReumaCafé vermoeidheid: Prof Jo Nijs, Psychologe Nathalie Cardinaels, Reumatoloog Philippe Carron

Wereld Reuma Dag 2016

Flashmob 12 oktober 2014

 

Dossier biologische medicatie

 
Dit dossier geeft een antwoord op heel wat prangende vragen die leven bij patiënten, zoals: anti-TNF en biologische medicatie, wat is dat precies? Kom ik daarvoor in aanmerking? Welke anti-TNF medicatie bestaat er op de Belgische markt? Hoe zit het met de veiligheid van deze geneesmiddelen? Hoe wordt het effect van een behandeling geëvalueerd? Wat zijn de ervaringen van andere patiënten?
Dit dossier is geen medische handleiding, maar wel een beknopte introductie voor en door patiënten. In verschillende getuigenissen kunnen patiënten lezen hoe anderen een behandeling met anti-TNF medicatie ervaren. Ook is het dossier doorspekt met verwijzingen naar extra informatie, die interessant kunnen zijn voor de patiënt.
 

Richtlijnen gebruik biologische medicatie

Na het uitgebreide dossier rond biologische medicatie, heeft ReumaNet een brochure klaar met richtlijnen voor patiënten rond het gebruik van biologische medicatie.
Praktische tips en aanvullingen geven u antwoorden op prangende vragen zoals: 'Wat te doen bij een infectie of een allergische reactie?', 'Wie kan een biological voorschrijven?', 'Wat te doen als u naar het buitenland gaat?' en zo meer.
 
De richtlijnen zijn gebaseerd op de Nederlandse richtlijnen van de NVR, de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie. Ze werden aangepast aan de Belgische situaties en de actualiteit. De KBVR (Koninklijke Belgische Vereniging voor Reumatologie) las de teksten na en vulde aan waar nodig.
U kan de brochure vragen aan uw behandelende reumatoloog of hieronder lezen op onze website. Mocht uw reumatoloog geen exemplaar (meer) hebben, kan hij of zij contact opnemen met ReumaNet. Zelf printen is ook een oplossing.
 
De brochure kwam tot stand dank zij de steun van KBVR en FWRO (Fonds voor Wetenschappelijk Reuma Onderzoek)

 

e-ReumaNet-nieuwsbrief

De gratis elektronische ReumaNet-Nieuwsbrief brengt maandelijks reuma-nieuws via e-mail. Het nieuws wordt aangebracht door de verschillende patiëntenverenigingen en werkgroepen van ReumaNet. De redactie sprokkelt hier en daar bijkomend nieuws dat interessant is voor de patiënt met een reumatische aandoening. Geïnteresseerden kunnen zich te allen tijde in- of uitschrijven via de website. 
Inschrijven doe je hier.
 
 

ReumaKrant, Wereld Reuma Dag