GEZOCHT: deelnemers opleiding Patiëntenparticipatie in Onderzoek


02/03/2018


 


Geboeid door wetenschappelijk onderzoek? Wil jij mee bouwen aan betere zorg en daarvoor je eigen ervaringen en expertise gebruiken? Schrijf je dan zeker in, ten laatste op zondag 18 maart!


 


ReumaNet hecht veel belang aan het principe van participatie van patiënten op alle vlakken en op alle niveaus. Ook in wetenschappelijk onderzoek.

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 mei 2018 organiseert ReumaNet opnieuw een opleiding rond patiëntenparticipatie in onderzoek. Hiervoor zoeken we gemotiveerde deelnemers.


 


 


We zijn ervan overtuigd dat patiënten op verschillende vlakken een meerwaarde kunnen bieden in het uitstippelen van de zorg, maar ook in wetenschappelijk onderzoek. Het is een tendens om ervaringsdeskundigen meer en meer te betrekken, maar we willen deze betrokkenheid op een onderbouwde manier doen. ReumaNet bouwt met dit project verder op de goede internationale ervaringen van het betrekken van patiënten in onderzoek.


 


In 2014 leidde ReumaNet, met de steun van het FWRO, het Fonds voor Wetenschappelijk Reumaonderzoek, achttien mensen met een reumatische aandoening op tot patiënt onderzoekspartner. Deze groep werd de afgelopen jaren ingezet in verschillende werkgroepen, onderzoeksteams, focusgroepen, reviewprocessen en zo meer.


 


In mei 2018 organiseren we opnieuw een opleiding, als opfrissing voor de bestaande groep en met uitbreiding voor nieuwe geïnteresseerden.


 


 


We zijn op zoek naar een twintigtal gemotiveerde mensen met een reumatische aandoening.


 


Deze ervaringsdeskundigen hebben minstens een jaar hun diagnose, zijn vlot ter taal en kunnen in teamverband werken. Een medische of onderzoeksachtergrond is niet nodig.


 We bieden een tweedaagse training aan op 4 en 5 mei 2018, met opvolging achteraf. We starten om 10.30u op vrijdag en eindigen omstreeks 13u op zaterdag.

Mogelijkheid tot overnachten (gewenst, maar geen must), gezamenlijke maaltijden. 

Reis- en verblijfkosten zijn voor rekening van ReumaNet.


 Hebt u interesse in deze opleiding? Inschrijven kan hier.


Graag meer informatie? Neem contact op met ReumaNet via Nele@ReumaNet.be of 0498 32 03 05.

We geven u graag meer informatie!


 


 


Opleiding met de steun van het FWRO, het Fonds voor Wetenschappelijk Reumaonderzoek.