Gloednieuwe website 'Ikhebreuma'

18 december 2013
ReumaNet lanceert informatieve site op kindermaat
 
Website rond reuma voor kinderen en jongeren
met de steun van de Telenet Foundation
 
In België wordt één op vijf inwoners geconfronteerd met reuma. Maar wist u ook dat 1 kind op 1000 de diagnose reuma voorgeschoteld krijgt? Zij kampen dagelijks met pijn en beperkingen in hun bewegingen.
Toch is dat niet altijd hun grootste zorg.
Het onbegrip van hun omgeving wel! Reuma is immers iets voor oude mensen, niet?
 
Niets is minder waar!
Reumatische aandoeningen treffen ook kinderen, en zelfs baby’s. 
Ouders van kinderen met reuma stoten vaak op een muur van ongeloof en onbegrip. Naast hun eigen onwetendheid over de ziekte, hun gevoelens van machteloosheid en soms ook -onterechte- schuldgevoelens moeten ze opboksen tegen vooroordelen, stuiten tegen onwil op scholen, worden door verschillende instanties van het kastje naar de muur gestuurd.
 
Kinderen kunnen aan hun vriendjes moeilijk uitgelegd krijgen wat het betekent om reuma te hebben. Leerkrachten vinden niet altijd de goede woorden om aan de klas uit te leggen waarom hun vriendje extra zorgen nodig heeft en begrijpen kinderreuma soms niet helemaal.
 
Om aan deze noden tegemoet te komen, lanceert ReumaNet vzw de nieuwe website
 
 
 
Deze site kwam tot stand met de steun van de Telenet Foundation en biedt informatie op maat van kinderen, jongeren en ouders door middel van drie onderverdelingen: Kids, Jongeren en Ouders. Elke groep vindt hier aangepaste uitleg over onderwerpen zoals school, vrienden, broertjes en zusjes of medicatie. Ook tips&tricks, verhalen van anderen, doorverwijspagina’s… komen aan bod. Kinderen kunnen tekeningen en knutselwerkjes laten posten.
 
De inhoud is ook bruikbaar in de klas, de jeugd- of sportgroep of voor de familie van kinderen met reuma. Het geeft de kinderen zelf de kans om op een begrijpbare manier duidelijk te maken wat hen overkomt. Ook vrienden, broertjes en zusjes en zelfs liefjes kunnen heel wat leren!
 
De vrolijke, speelse achtergrond is helemaal toegespitst op de leefwereld van kinderen en jongeren. Een link met een speciale Facebook-pagina maakt het geheel mee met de tijd. Jongeren en ouders hebben de kans om te bloggen, kinderen kunnen tekeningen delen.
 
ReumaNet werkt samen met ORKA, de Ouders van ReumaKinderen en –Adolescenten, en Jong&Reuma, twee werkgroepen onder de vleugels van ReumaNet. Bij de opzet werden deze ervaringsdeskundigen betrokken.
 
 
Je bent van harte welkom om een bezoekje te brengen aan www.ikhebreuma.be
 
Contact:
Hebt u nog vragen?
 
ReumaNet vzw: Nele Caeyers, woordvoerder, 0498 32 03 05, Nele@ReumaNet.be
ORKA: Kathleen Sohier, ervaringsdeskundige ouder, 0475 97 67 44, Kathleen.Sohier@hotmail.com