Goed gebruik van geneesmiddelen

 


03/10/2017


 


Veerle Foulon - Goed gebruik van geneesmiddelen: een gedeelde verantwoordelijkheid


 


De meeste mensen met reuma moeten dagelijks geneesmiddelen gebruiken of krijgen regelmatig geneesmiddelen toegediend in het ziekenhuis.


 Het ‘goed’ gebruik van geneesmiddelen is minder evident dan het lijkt. Om een therapie succesvol te maken, is het belangrijk dat alle actoren betrokken worden en hun rol opnemen.

Het gaat daarbij niet alleen om de arts, maar ook om de apotheker, de verpleegkundige, en niet in het minst om de patiënt zelf.


 Dr Foulon geeft op het online symposium Reuma! Nu? een presentatie over dit onderwerp. Daarin geeft ze aan wat het belang is van het betrekken van de patiënt bij de keuze van de behandeling, hoe de apotheker de patiënt kan begeleiden bij het opstarten en opvolgen van de behandeling, en waarom het cruciaal is om knelpunten die ervaren worden bij de behandeling (nevenwerkingen, gebrek aan effectiviteit, praktische aspecten, moeilijkheden om dagelijks de medicatie te gebruiken,...) te melden aan zorgverleners.


 


 


Meer weten? Bekijk dan de presentatie via www.reumanu.be en log in op het virtuele symposium. Dit kan, volledig gratis, nog tot zondag 15 oktober 2017. Je vindt er naast deze presentatie nog tal van andere lezingen, standen en documenten.


 


Het symposium werd mede mogelijk gemaakt door de steun van de Nationale Loterij.


In partnership with Talos