Helpende handen voor PARE 2018 gezocht

 
 
14/04/2017
 
 
21e PARE congres in Brussel van 15 tot 18 februari 2018
 
Op Europees niveau verenigen reumapatiëntenverenigingen zich bij PARE, People with Arthritis/Rheumatism in Europe. Deze groep vormt één van de delen van EULAR, de Europese Liga tegen reuma, naast wetenschappers en zorgverleners. Het jaarlijkse PARE congres zal in 2018 in Brussel plaatsvinden. 
 
 
Ongeveer 120 mensen met een reumatische aandoening zullen vanuit alle windstreken naar Brussel komen voor enkele boeiende, leerrijke dagen. We focussen op het uitwisselen van ideeën, netwerken, leren.
Zo'n event vraagt uiteraard om een degelijke voorbereiding. We kunnen daarvoor nog helpende handen gebruiken.
Interesse in het PARE congres? Kom dan zeker langs op woensdag 10 mei van 17u tot 20u in het ReumaHuis, Imperiastraat 16 in Zaventem. (voldoende parkeergelegenheid) We leggen u alles haarfijn uit en er is gelegenheid tot vragen stellen!
 
Nog niet 100% zeker? Nog vragen? Contacteer ons vooraf via info@reumanet.be voor meer info.
 
 
Hieronder vind je nog een kort verslag van het afgelopen PARE congres:
 
Tijdens de laatste conferentie in Lissabon werd de EULAR campagne voor de komende twee jaar voorgesteld: ‘Don’t Delay, Connect Today’. De campagne hamert op het belang van een vroege diagnose bij reumatische aandoeningen. Hoe eerder immers de gepaste behandeling kan gestart worden, hoe minder blijvende schade er zal zijn. Onderzoek wijst echter uit dat mensen met RA in Europa gemiddeld nog 1.2 jaar moeten wachten op een correcte diagnose. Bij mensen met spondylitis loopt dat zelfs op tot 4.8 jaar!
EULAR wil dus terecht de aandacht vestigen op de vroege diagnose, in het belang van alle patiënten. Ook ReumaNet zal deze campagne, die in juni officieel zal gelanceerd worden, ondersteunen.
 
 
Daarnaast op het programma in Lissabon ook workshops rond werk, sociale media, hoe jongeren betrekken, het tekort aan reumatologen en reumaverpleegkundigen en media skills. De Vlaamse delegatie bestond uit een vijfkoppige team, dat zich netjes verdeelde over de verschillende workshops, zodat we geen letter moesten missen. Christel, Claudine, Mitchell, Nele en Wouter zogen de massa’s informatie op en zullen nu in de komende maanden proberen om hetgeen geleerd werd ook om te zetten in praktische acties in Vlaanderen. Wouter volgde een extra videoworkshop, het resultaat zullen we weldra op onze website zetten. Wil je meer weten over de inhoud? Neem dan zeker contact op!