NIEUW! ReumaUitgedaagd! cursus rond zelfmanagement

14/05/2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Van dinsdag 22 tot vrijdag 25 oktober organiseert ReumaNet samen met Samana de eerste cursus ReumaUitgedaagd! in Nieuwpoort.

 

ReumaUitgedaagd! is een Nederlands concept, ontwikkeld door het UMC Utrecht en ReumaNederland, en wordt daar al jarenlang met succes georganiseerd. Het is een zelfmanagement training voor mensen met een reumatische aandoening. Tijdens de driedaagse leer je vaardigheden om beter met de gevolgen van reuma om te gaan. 

De begeleiding wordt gedaan door opgeleide trainers die zelf ook een reumatische aandoening hebben.

 

Dus: je hebt reuma en je wilt beter kunnen omgaan met onbegrip van je familie, vrienden of collega’s? Of je wilt van anderen horen wat zij hebben gedaan om aan het werk te kunnen blijven? Misschien heb je pijn of ben je vermoeid en wil je weten wat je zelf kunt doen om dit te verminderen? Dan is deze cursus zelfmanagement iets voor jou!

 

Wat?
Drie dagen focus op zelfmanagement met een reumatische aandoening, in kleine groep, met cursusleiders die zelf reuma hebben.

 

Wanneer
Van dinsdag 22 oktober 2019 (12u) tot vrijdag 25 oktober 2019 (13u)
 
 

Waar
Hotel Cosmopolite, Albert 1 laan 141, 8620 Nieuwpoort
 
 

Kosten met overnachting
De kosten op basis van volpension in single-kamer bedragen 370 euro.
Dit is inclusief 145 euro cursuskosten die door de meeste mutualiteiten worden vergoed. Je krijgt dus een deel terugbetaald door je mutualiteit. Mensen die aangesloten zijn bij CM krijgen de korting meteen bij inschrijving, anderen gaan met het inschrijvingsbewijs langs bij hun mutualiteit voor terugbetaling.

 

Inschrijven kan tot 22 september 2019!!
Online inschrijven kan hier of contacteer ReumaNet: info@reumanet.be of 0470 / 329 457 (di en do tussen 11u en 13u).
Er volgt een kennismakingsgesprek met één van de trainers, voorafgaand aan de definitieve inschrijving.

 

Meer informatie over ReumaUitgedaagd! in Nederland vind je hier. (Let op, NIET inschrijven via deze site! Dit zijn trainingen in Nederland!)

Bekijk hier de flyer.

 

Reuma
ReumaNet volgt de Europese richtlijnen waarbij zowel de ontstekingsreuma’s (bijvoorbeeld reumatoïde artritis, spondyloartritis, lupus, systeemsclerose …) als de niet-ontstekingsreuma’s (bijvoorbeeld osteoporose, artrose) en ook fibromyalgie als reuma worden gedefinieerd. Er bestaan meer dan tweehonderd reumatische aandoeningen. Weet je niet zeker of jouw aandoening onder de noemer valt? Contacteer ons dan even, we zoeken het uit.