Nieuw! Update dossiers biologische medicatie

 

26/09/2017

 

ReumaNet herwerkte de brochure 'Biologische medicatie bij reuma'. Lees de nieuwe versie hier.

 

Misschien lees je dit dossier omdat je reumatoloog je een behandeling met biologische medicatie voorstelt. Je wilt meer weten over de mogelijke nevenwerkingen, de effecten op lange termijn, wat de behandeling met je lichaam doet…
Misschien ben je een patiënt die reeds een behandeling met biologische medicatie krijgt. Je vraagt je af of je deze medicatie levenslang zal moeten gebruiken, of de overheid de behandeling wel kan blijven betalen, of er ooit een ‘biological’ pil komt en je verlost wordt van de regelmatige prikken…
 
Kortom, je wilt graag antwoorden op vragen waar je (al een tijd) mee rondloopt. Je bent daarmee zeker niet alleen! ReumaNet vond het daarom nuttig en nodig om een informatiedossier op te stellen.
Met de hulp van onze partners gingen we op zoek naar duidelijke informatie. Er is rond biologische medicatie al veel geschreven en er zijn zeer veel gegevens beschikbaar via het internet. In dit dossier vind je een bundeling van verwijzingen en informatie waarvan we denken en hopen dat ze jou, als patiënt, kan helpen.
 
 
Een eerste versie van dit dossier werd opgesteld in het najaar van 2012. Nu, bijna 4 jaar later, is er heel wat veranderd. We vonden het nodig de informatie bij te werken en uit te breiden met de laatste gegevens.
ReumaNet heeft in 2013 ook een brochure opgesteld met praktische richtlijnen over het gebruik van biologische medicijnen. Je kan deze aanvragen via mail of hier inkijken. In de loop van de volgende maanden zal ook deze brochure worden bijgewerkt.
 
 
We zijn zeer benieuwd naar jouw mening en jouw ervaringen. Ken je nog boeken of websites die bijkomende, degelijke informatie geven? Wil je graag jouw ervaringen kwijt? Heb je tips voor andere mensen met een reumatische aandoening? Laat het ons weten, zodat we dit dossier blijvend kunnen aanpassen.