Ook zorgverleners in ReumaHuis


 


02/06/2018


 


ReumaHuis centrale punt voor reumatologie in België


 


Artsen, patiëntenorganisaties en paramedici in de reumatologie verenigen hun krachten in het ReumaHuis. Het Huis in de Imperiastraat 16 in Zaventem opent officieel de deuren op zaterdag 2 juni 2018.    

Er beweegt heel wat binnen de reumatologie. Nieuwe, succesvolle therapieën maken het mogelijk om gerichter te behandelen. Patiënten worden doelgericht geïnformeerd waardoor ze mee kunnen beslissen over de te volgen stappen in hun behandelingen.


 ReumaNet en CLAIR (de Vlaamse en Franstalige patiëntenorganisaties), KBVR/SRBR (de wetenschappelijke vereniging van reumatologen) en BeHPR (de Belgische zorgverleners in de reumatologie) zullen in de toekomst de krachten nog meer bundelen om de zorg binnen deze medische tak te verbeteren. Door te kiezen voor het ReumaHuis, een gezamenlijke fysieke locatie, benadrukken de verenigingen het belang van samenwerken in de zorg, waarbij alle belanghebbenden gehoord worden.


 “Het ReumaHuis is een uniek gegeven in de medische wereld”, legt KBVR voorzitter Bernard Lauwerys uit. “Voor het eerst in België wonen Vlaamse en Franstalige zorgverleners en patiënten samen onder één dak. We geloven dat alle partijen over hun eigen expertise beschikken. Door te kiezen voor een gezamenlijk ‘huis’ kunnen we nog beter samenwerken.”


 


ReumaNet voorzitter Gerd Jacobs kan dat alleen maar beamen. “De komst van de zorgverleners naar het ReumaHuis in Zaventem, dat al bestaat sinds 2015, is een grote stap voorwaarts in de erkenning van de waarde van patiëntenorganisaties en hun expertise”, vindt ze. “Het zal in de toekomst nog makkelijker zijn om gezamenlijke projecten op te starten en ervoor te zorgen dat alle stemmen gehoord worden. Voor medische consultaties kunt u er niet terecht, maar correcte en duidelijke informatie is er in overvloed.”


 


Patiënten of zorgverleners die op zoek zijn naar informatie over reumatische aandoeningen, kunnen in het ReumaHuis terecht op dinsdag en donderdag tussen 11u en 13u, of na afspraak.

 


Adres: Imperiastraat 16 in Zaventem. www.reumanet.be, www.kbvr.be, info@reumanet.be 


 


 


Wie zijn wij?

ReumaNet
is het Vlaamse samenwerkingsplatform van reumapatiëntenorganisaties. De vzw ijvert voor de verbetering van de levenskwaliteit van alle mensen, jong en oud, met reumatische aandoeningen. Een correcte informatieverstrekking naar patiënten en hun omgeving is één van de doelen van ReumaNet.

www.reumanet.be
CLAIR is de Franstalige koepel van reumapatiëntenorganisaties. De vzw wil zich vooral richten op beleidsmatige thema’s en wil op de regionale en nationale niveaus de rechten van mensen met reumatische aandoeningen verdedigen.

www.clair.be 
De Koninklijke Belgische Vereniging voor Reumatologie (KBVR) is de wetenschappelijke vereniging van reumatologen in België. Ze heeft tot doel de klinische en wetenschappelijke kennis in het veld van de reumatische aandoeningen te vergroten. KBVR verzamelt fondsen voor wetenschappelijk onderzoek via het Fonds voor Wetenschappelijk Reuma Onderzoek (FWRO). De vereniging onderhoudt een nauw contact met de Belgische Beroepsvereniging van reumatologen (BVR).

www.kbvr.be, www.fwro.be, www.r-euma.be  
De Belgian Health Professionals in Rheumatology (BHPR) vzw groepeert de Belgische paramedici met interesse in reumatologie. De vereniging heeft onder meer volgende doelstellingen: structureel overleg en samenwerking mogelijk maken tussen de diverse niet-medische zorgverstrekkers binnen de reumatologie, met de KBVR-SRBR vzw-asbl en Belgische patiëntenorganisaties en met de EULAR Health Professionals in Rheumatology op Europees vlak.