Reizende tentoonstelling groot succes

10/09/2018

 

Sinds februari trekt een reizende tentoonstelling door het land. Het belang van een tijdige diagnose bij reumatische aandoeningen wordt in de verf gezet.

 

Bekijk hier een overzichtsfilmpje.

 

Snel ingrijpen en adequaat behandelen, dat is de boodschap bij reumatische aandoeningen. Wanneer je er snel bij bent, kan blijvende schade vaak vermeden worden.

 

Studies uit Duitsland tonen aan dat mensen met reuma vaak jaren wachten op een correcte diagnose. Dit ligt enerzijds aan het feit dat de klachten soms vaag zijn en het medisch moeilijk te verklaren valt, maar ook omdat mensen de symptomen niet herkennen en veel te lang wachten om naar een arts te stappen. Dat reuma ook bij jongeren voorkomt, verbaast nog steeds heel wat mensen, wat ook in die doelgroep maakt dat er te laat een diagnose wordt gesteld.

 

ReumaNet werkt samen met de Koninklijke Belgische Vereniging Reumatologie, de Belgische Zorgverleners in de reumatologie en zustervereniging CLAIR aan de bekendmaking van reumatische aandoeningen. De tentoonstelling 'Niet uitstellen, je arts bellen' reist het hele land door en informeert iedereen over reuma.

 

We waren al te gast in Leuven, Brussel, Brugge, Sijsele, Gent, Halle, Kalmthout, Turnhout, Mol, Aalter, Kuurne, De Haan, Diepenbeek, Vilvoorde en Kortrijk. Voor verdere locaties, klik hier.

Hieronder wat sfeerbeelden van de voorbije locaties.
We willen alle vrijwillige lokale helpers van harte bedanken voor hun inzet. Zonder hen geen tentoonstelling!

 

Heb jij ook een goeie locatie bij jou in de buurt? Contacteer ons dan via info@reumanet.be, en wie weet kunnen we langskomen.

 

Klik op de foto hieronder voor een videoverslag