ReumaNet present op Voka HealthCommunity Congres

 

01/10/2015

 

Voka Health Community hield op dinsdag 29 september een zorgcongres in Brussel met als thema 'Kwaliteit, de spil van de zorg'.

 

ReumaNet was present en wat meer is: onze medewerkster Anja daagde op in een filmpje over mogelijkheden op de werkvloer en herintegratie, samen met Frieda Wieme van de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging (CCV).

Bekijk het filmpje hier.

 

De dag zelf draaide om het verbeteren van de zorg. Verschillende partijen kwamen een woordje uitleg geven over hun denkpistes.

 

Zo werd onder meer duidelijk dat ons gezondheidssysteem vooral gericht is op acute zorg en tekortschiet naar chronische patiënten toe. De kwaliteit van leven voor de individuele patiënt moet meer benaderd worden, in plaats van gestandaardiseerde structuren te volgen. Hiermee moet ook de patiënt zelf veel meer betrokken worden. Actieve participatie, dus, met de patiënt als co-expert in zijn aandoening.

 

Apps worden aan de lopende band ontwikkeld. Het gaat er in de toekomst vooral om gaan om de juiste app voor de juiste toepassing te vinden, of we zullen door de bomen het bos niet meer zien. Wat betreft privacy en apps werden toch wat bezorgdheden op tafel gegooid. Gegevens elektronisch opslagen houdt ook consequenties in rond veiligheid en vertrouwelijkheid.

 

Voka zelf presenteerde op het einde het nieuwe boek over financiering van kwaliteitsvolle zorg: 'Tranformeren om te overleven in de zorg' van de hand van Pieter Van Herck.

 

Meer info over VOKA Health Community vind je hier.