ReumaNet - Publicaties

ReumaNet publicaties


Folders


ReumaNet


Wereld Reuma Dag


Don't Delay, Connect Today - Niet uitstellen, je arts bellen: Banner, flyer1, flyer2


 


Brochures


Lupus (SLE)


Dagelijks leven met een chronische inflammatoire bindweefselziekte


Juveniele artritis


Fibromyalgie


Reumatoïde artritis


Spondyloartritis


Hoe verzorg ik mijn kind (voor jonge ouders met reuma)


Seksualiteit, vruchtbaarheid en zwangerschap


Biologische medicatie bij reuma


Biologische medicatie bij reuma: Richtlijnen voor patiënten


 


 


Jaarverslagen


2011


2012


2013


2014


2015


2016


 


Video's


Voorstelling ReumaNet 12-10-2017


Lancering tentoonstelling Niet uitstellen, je arts bellen 15-02-2018


Don't Delay Connect Today  12-10-2017


ORKA zomerkamp 2017


10 jaar ORKA februari 2017


ReumaCafé vermoeidheid: Prof Jo Nijs, Psychologe Nathalie Cardinaels, Reumatoloog Philippe Carron, 2017


Wereld Reuma Dag 2016


Flashmob 12 oktober 2014


 


Dossier biologische medicatie 


Dit dossier geeft een antwoord op heel wat prangende vragen die leven bij patiënten, zoals: anti-TNF en biologische medicatie, wat is dat precies? Kom ik daarvoor in aanmerking? Welke anti-TNF medicatie bestaat er op de Belgische markt? Hoe zit het met de veiligheid van deze geneesmiddelen? Hoe wordt het effect van een behandeling geëvalueerd? Wat zijn de ervaringen van andere patiënten?


Dit dossier is geen medische handleiding, maar wel een beknopte introductie voor en door patiënten. In verschillende getuigenissen kunnen patiënten lezen hoe anderen een behandeling met anti-TNF medicatie ervaren. Ook is het dossier doorspekt met verwijzingen naar extra informatie, die interessant kunnen zijn voor de patiënt.


 


Richtlijnen gebruik biologische medicatie


Na het uitgebreide dossier rond biologische medicatie, heeft ReumaNet een brochure klaar met richtlijnen voor patiënten rond het gebruik van biologische medicatie.


Praktische tips en aanvullingen geven u antwoorden op prangende vragen zoals: 'Wat te doen bij een infectie of een allergische reactie?', 'Wie kan een biological voorschrijven?', 'Wat te doen als u naar het buitenland gaat?' en zo meer.


 


De richtlijnen zijn gebaseerd op de Nederlandse richtlijnen van de NVR, de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie. Ze werden aangepast aan de Belgische situaties en de actualiteit. De KBVR (Koninklijke Belgische Vereniging voor Reumatologie) las de teksten na en vulde aan waar nodig.


U kan de brochure vragen aan uw behandelende reumatoloog of hieronder lezen op onze website. Mocht uw reumatoloog geen exemplaar (meer) hebben, kan hij of zij contact opnemen met ReumaNet. Zelf printen is ook een oplossing.


 


De brochure kwam tot stand dank zij de steun van KBVR en FWRO (Fonds voor Wetenschappelijk Reuma Onderzoek) 


e-ReumaNet-nieuwsbrief


De gratis elektronische ReumaNet-Nieuwsbrief brengt maandelijks reuma-nieuws via e-mail. Het nieuws wordt aangebracht door de verschillende patiëntenverenigingen en werkgroepen van ReumaNet. De redactie sprokkelt hier en daar bijkomend nieuws dat interessant is voor de patiënt met een reumatische aandoening. Geïnteresseerden kunnen zich te allen tijde in- of uitschrijven via de website. 


Inschrijven doe je hier.


 


 


ReumaKrant, Wereld Reuma Dag