Save the date: 12 oktober Wereld Reuma Dag

19/09/2018

 

Op 12 oktober staan reumatische aandoeningen in de kijker tijdens Wereld Reuma Dag. In de hele wereld wordt aandacht gevraagd voor deze te weinig gekende ziektes.

 

Don't Delay, Connect Today! Met deze slogan nodigen we ook u graag uit om deel te nemen aan de activiteiten rond Wereld Reuma Dag.

 

We starten de events al op donderdag 11 oktober in het federaal parlement in Brussel. De Koninklijke Belgische Vereniging Reumatologie (KBVR), patiëntenplatformen CLAIR en ReumaNet en de Belgische zorgverleners in de Reumatologie (BeHPR) houden een symposium in het parlement rond het thema 'Samenwerken in de reumatologie: een win-win'.

De uitnodiging vind je hier.

 

Zowel onderzoekers als artsen, paramedici en patiënten brengen hun kant van het 'samen sterk' verhaal en tonen hoe we onze verantwoordelijkheid opnemen. Het belang van patiëntenparticipatie op alle vlakken in de zorgsector staat centraal.

 

Op donderdagavond 11 oktober om 19u houden we een ReumaCafé in het ReumaHuis in Zaventem, met de focus op wetenschappelijk onderzoek binnen de reumatologie.

Meer info hierover vind je hier.

 

Op vrijdag 12 oktober zetten we alle zeilen bij in het ReumaHuis. De deuren gaan open vanaf 10u30. Iedereen kan een hele dag vrij in en uit. Kom kennis maken met onze werking, onze medewerkers en onze vrijwilligers. Nood aan een persoonlijk gesprek, meer informatie of een gezellige babbel? Het kan allemaal.

 

Onze reizende tentoonstelling 'Niet uitstellen, je arts bellen' staat die week opgesteld in het ReumaHuis. Heb je 'm nog niet gezien? Kom dan zeker langs!

 

Op diezelfde dag lanceren we onze Chatbot: een robot die al jouw vragen rond biologische medicatie kan beantwoorden. Test 'm uit vanaf 12 oktober op deze pagina

 

Om 15u en om 18.30u gaan we telkens een uur live! Twee artsen beantwoorden dan meteen al jouw vragen over reumatische aandoeningen. Bezorgdheden? Onduidelijkheden? Weet je niet goed of jouw klachten wel aan reuma te wijten zijn? Zit je met vragen over je medicatie? Zwanger en reuma? Bang dat je kind reuma heeft? Blijf er niet mee zitten, en stel je vragen aan onze specialisten. Op 12 oktober komt er een LIVE CHAT op de homepage van onze website. Hou'm in de gaten en vuur je vragen af.

 

De hele dag door tonen we presentaties van de afgelopen EULAR. We pikken lezingen uit het aanbod van PARE, People with Arthritis/Rheumatism in Europe. Weldra posten we een lijst waaruit kan gekozen worden. Heb je een voorkeur en kan je op 12 oktober naar het ReumaHuis komen? Geef dan je keuze zeker door.

 

Van harte welkom, zowel live als virtueel! Samen sterk, zeker op Wereld Reuma Dag!