Studenten ontwerpen handige tools met jouw hulp

 

14/11/2017

 

Externe vraag tot hulp van patiënten/ervaringsdeskundigen:

 

Studenten Ergotherapie zoeken ervaringsdeskundigen/mensen met reumatische aandoeningen om hen raad te geven ivm hun bachelorproef.

 

Wij zijn Ruth Schols en Steffi Vanherf, studentes ergotherapie aan de PXL in Hasselt. In kader van onze Bachelorproef hebben we de opdracht gekregen een Universal design product te ontwikkelen: een product dat door iedereen gebruikt kan worden.

Om een goed product te krijgen is het belangrijk dat we zo nauw mogelijk samen werken met onze doelgroep, zodat we iets kunnen ontwikkelen wat de mensen aanspreekt.
We zouden graag een heel diverse groep mensen aanspreken en samenstellen om met ons dit product zo goed mogelijk af te stellen en later ook te gaan testen en evalueren. 

 

Het is onze bedoeling een product te ontwikkelen dat ook door reumapatiënten kan gebruikt worden. Zelf weten wij niet goed waar deze mensen nood aan hebben en is het dus onze bedoeling een zo ruim mogelijke groep deelnemers samen te stellen zodat wij met hen een product kunnen ontwikkelen. We willen vooral van hun noden willen uitgaan. We hebben al enkele ideeën in ons hoofd en deze bevinden zich allemaal in richting van huishoudhulp. Enkele voorbeelden: een makkelijk te hanteren kan, een eenhandige/ makkelijk hanteerbare kurkentrekker, makkelijk te openen opbergdozen … 

 

Verwachtingen:

Tijd hebben om enkele keren met ons samen te komen. Tijdens deze bijeenkomsten willen wij met de mensen nadenken over mogelijke nieuwe producten of de verbetering van een bestaand product. In de periode maart- mei 2018 zouden we een prototype hebben van dat product en willen wij dit graag met hen uittesten en verbeteren. Wij doen deze opdracht in samenwerking met het UD woonlabo te Hasselt. 

 

De mensen die het zien zitten om mee te werken of wat meer info willen mogen via e-mail of telefonisch contact met mij opnemen.

Ruth.Schols@Student.PXL.be