Tentoonstelling in Kuurne

Mei 2018

 

Reuma – niet uitstellen, je arts bellen

 

Het kan ook jou overkomen: reuma, pijn in de gewrichten, ontsteking van pezen… Je ziet het bij kinderen, je ziet het bij ouderen… Reuma heeft vele gezichten en zoals bij veel aandoeningen kan een vroege diagnose en de juiste behandeling het verschil maken. Daarom willen we deze ziekte extra in de aandacht brengen met een boeiende gastspreker en een tentoonstelling.

 

-    Op 31 mei komt dr. Klaas Vandevyvere, vermaard reumatoloog en hoofd van de Reumakliniek Westhoek, uitleg geven over reuma, de verschillende verschijningsvormen, de behandeling, de methoden en voordelen van vroege opsporing; en hij beantwoordt jouw vragen.

 

-    Van 22 mei tot 1 juni halen wij de reizende tentoonstelling “Niet uitstellen – je arts bellen” in huis. Deze reizende tentoonstelling over reumatische aandoeningen brengt op een overzichtelijke wijze verschillende verhalen en getuigenissen van zowel patiënten als zorgverleners die duidelijk maken wat reuma betekent. Je ziet ook aan de hand van afdrukken van handen de impact van kinderreuma, onzichtbare reuma, het al dan niet toegang hebben tot de juiste behandeling…

Deze tentoonstelling werd gemaakt door ReumaNet, de Belgische Vereniging voor Reumatologie, de Belgische Paramedici in Reumatologie en kadert in een Europese bewustmakingscampagne.

 

Waar?                In het dienstencentrum Ter Groenen Boomgaard
Wanneer?          Dr. Klaas Vandevyvere: 31 mei van 14.00 – 16.00 u
                           Tentoonstelling: 22 mei – 1 juni, tijdens werkdagen doorlopend van 10.00 – 16.00 u.
Prijs?                 Gratis – iedereen welkom.