Verslag ReumaCafé eHealth

 

27/04/2018

 

Tijdens het ReumaCafé van dinsdag 24 april 2018 werd dieper ingegaan op eHealth en het delen van persoonlijke en medische gegevens via elektronische dossiers.

 

Op dinsdag 24 april organiseerde ReumaNet een vijfde ReumaCafé. We kozen een ‘hot’ topic: eHealth en het elektronisch uitwisselen van medische gegevens, in samenwerking met éénlijn.be

Eenlijn.be is een project gefinancierd door de Vlaamse Gemeenschap (Agentschap Zorg en Gezondheid). De samenwerkingsorganisatie biedt gratis opleiding en begeleiding aan voor alle eerstelijnszorgverstrekkers.

 

Een paar maand geleden werden ook een aantal patiënten opgeleid met de bedoeling weer andere patiënten te informeren over de laatste stand van zaken over de mogelijkheden binnen eHealth. Er is immers veel in beweging. 

ReumaNet zag via het ReumaCafé de mogelijkheid om onze opgedane kennis te delen. We gingen in op het ‘waarom’, ‘hoe’ en ‘wat’ en sloten de avond af met een discussie over een aantal concrete dilemma’s die het uitwisselen van medische gegevens met zich mee kan brengen.

 
Klik hier voor de presentatie van die avond.

 

Voor meer info kan je terecht op de websites die we aan het eind van de presentatie hebben opgelijst. Of stuur een mailtje als je een concrete vraag hebt.