Verslag ReumaMaMa's april 2018

 

24/04/2018

 

Naar tweejaarlijkse gewoonte, organiseerde ReumaNet in samenwerking met haar werkgroep ORKA, een sessie ReumaMama’s en –Papa’s, specifiek voor ouders van kinderen en adolescenten met kinder- en jeugdreuma. Een kort verslag vind je hier.

 

Noor van vzw Magenta bracht ons een interessant en gevuld namiddagprogramma, met als thema: time-management.

Een hot thema, gekozen door verschillende ouders van de werkgroep ORKA, want net zoals elke ouder is het steeds een balanceren tussen werk, huishouden en opvoeding van de kinderen, met daarbovenop extra zorg en tijd die kruipt in het managen van de reumatische aandoening van zoon of dochter.

 

We kregen praktische tips en tricks mee naar huis. Van uitleg over allerlei aapjes die we oppikken en op onze schouders zetten tot hoe we kunnen zaken kunnen dumpen, doorgeven of gewoon praktisch kunnen doen. We wisselden ervaringen met elkaar uit en besloten dat dé ideale oplossing natuurlijk niet bestaat; dat het vooral een zoeken is naar wat bij jou het beste past. 

Waar wel extra aandacht aan moet (blijven) gegeven worden is tijd voor jezelf als ouder. Tijd om even op te laden en iets leuks te doen voor jezelf. Tijd om even bij te tanken om er nadien weer ten volle voor te gaan.

 

Deze namiddag blijkt maar een proevertje te zijn voor een heel aanbod dat Magenta heeft uitgewerkt, specifiek voor ouders met een zorgenkind tussen 0 en 14 jaar (handicap, chronische ziekte of ASS). Meer informatie vind je op de website van Magenta: www.magentaproject.be

 

Meer informatie over ORKA en/of deze interactieve namiddag ontvang je via kinderen@reumanet.be