Wereld Reuma Dag 2017: Alle activiteiten op een rijtje

 


11/10/2017


 


12 Oktober is Wereld Reuma Dag. Wereldwijd staan reumatische aandoeningen volop in de kijker. Ontdek welke acties er in België plaatsvinden!


 


Activiteiten op donderdag 12 oktober 2017:


Open Dag ReumaHuis, Live Chat, Actie Brussel Zuid, Online Symposium


 


  


 


Wereld Reuma Dag, 12 oktober, staat dit jaar in het teken van het belang van een vroege diagnose. Omdat correcte informatie hierin een grote rol speelt, zet ReumaNet de deuren van het ReumaHuis open.


 Sinds 2015 huist ReumaNet in het ReumaHuis in Zaventem. Naast een ontmoetingsplek voor de verenigingen en de andere partners in de zorgverlening voor mensen met reumatische aandoeningen, biedt dit huis ook een schat aan informatie over reuma. Iedereen kan steeds vrij binnen en buiten op dinsdagen en donderdagen tussen 11u en 13u of na afspraak. 


 Op donderdag 12 oktober houden we een open dag. Tussen 12u en 19u is iedereen welkom voor een uitgebreide kennismaking met het aanbod aan documentatie, een gesprek met patiënt experten, snuisteren in de bibliotheek of een spontane babbel met lotgenoten. Uiteraard vergezeld van een hapje en een drankje. 


 


Praktisch:

ReumaHuis, Imperiastraat 16, 1930 Zaventem

Donderdag 12 oktober, 12u tot 19u

Voldoende parkeergelegenheid

Bent u moeilijk te been maar wilt u toch graag langskomen? Neem dan even contact op: info@reumanet.be 


 


TOP


 Vanaf 16u zetten we een live chat open.


U kunt hier doorklikken naar het live chat systeem. Professor Patrick Verschueren (UZ Leuven) en de medewerkers en vrijwilligers van ReumaNet staan u graag te woord en zullen antwoorden op al uw vragen.


 


TOP


  


Don’t Delay, Connect Today: actie in station Brussel Zuid


Op Europees vlak wordt aandacht gevraagd voor het belang van vroege diagnose bij reumatische aandoeningen. De Belgische reumaverenigingen houden een actie in station Brussel Zuid op 12 oktober van 14u tot 18u.“Niet uitstellen, je dokter bellen”, zo kan je de Europese actie vrij vertalen. Onderzoeken tonen aan dat vroeg ingrijpen blijvende schade bij reumatische aandoeningen kan vermijden. De eerste symptomen zijn echter vaak onduidelijk of niet terug te brengen op reuma, waardoor de juiste diagnosestelling op zich laat wachten.


 


Door mensen attent te maken op de signalen van reuma én hen bewust te maken dat reuma op elke leeftijd kan voorkomen, wil ReumaNet samen met haar partners in de reumatologie de gevolgen van reumatische aandoeningen beperken.


 Op donderdag 12 oktober houden patiëntenorganisaties ReumaNet en Clair en de beroepsverenigingen van reumatologen (KBVR) en paramedici in reumatologie (BHPR) een actie in station Brussel Zuid, van 14u tot 18u. Voorbijgangers zullen aangesproken worden en informatie verkrijgen rond reumatische aandoeningen en het belang van een vroege diagnose.


 


Praktisch:

Station Brussel Zuid

Donderdag 12 oktober, 14u tot 18u

 


TOP


  


Natuurlijk staat ook het online symposium nog gratis open voor iedereen.


Presentaties over de laatste nieuwe ontwikkelingen in de reumatologie, zorgverleners die tips geven over leven met reuma, een blik op de toekomst, getuigenissen en een heleboel stands met filmpjes, documenten en mogelijkheden tot vragen stellen.


 


Vergeet niet een kijkje te nemen. Meer dan 1000 mensen brachten al een bezoekje, de reacties zijn lovend! Dit wil je dus niet missen!


Log in via www.reumanu.be


 


Reuma in de kijker: Ook jij kan helpen! Deel onze boodschap!


 


TOP