Word jij onze nieuwe patiënt expert?

 

15/11/2018

 

Word onze nieuwe patiënt expert!

 

In het voorjaar van 2019 organiseert ReumaNet een nieuwe opleiding tot patiënt expert.
Hiervoor zoeken we gemotiveerde kandidaten die

* een reumatische aandoening hebben of mantelzorger zijn van een kind met reuma
* een positieve ingesteldheid hebben
* hun eigen verhaal kunnen overstijgen
* tijd willen en kunnen vrijmaken voor taken van een PE (in overleg en volgens uw eigen interesses, kunnen en tijd)
* bereid zijn om anderen te helpen dmv het delen van de eigen ervaringen en/of door het geven van input en feedback   

Enige voorkennis, specifieke opleiding of voorbereiding is NIET nodig.
We vragen wel een degelijk engagement. ReumaNet investeert in de opleiding en ondersteuning, dus we vragen ook inzet van de PE's. Motivatie is dus zeker belangrijk om het project te doen slagen.

 

 

Wij bieden:
* een gratis opleiding tot patiënt expert, verzorgd door het ervaren ReumaNet-team met hulp van Trefpunt Zelfhulp en reumatologen
* professionele ondersteuning bij het inzetten van uw expertise achteraf

 

Wanneer: voor de correcte data en inhoud, klik hier

 

Waar: ReumaHuis, Imperiastraat 16, Zaventem (gratis parkeergelegenheid voorzien, bushalte in de buurt, afhalen aan station Zaventem is mogelijk)

 

Extra: Afhankelijk van uw statuut, moeten enkele administratieve verplichtingen (RVA, adviserend geneesheer) in orde gebracht worden. Hiervoor vragen we uiteraard uw hulp.

 

Inschrijven en meer informatie via caroline@reumanet.be

Inschrijven kan tot 23 maart 2019. Let op, de plaatsen zijn beperkt. 

 

 

De gezondheidszorg is niet langer enkel het domein van artsen, verpleegkundigen of apothekers. Ook de patiënt heeft een plaats in het systeem, zeker wanneer het om een chronische aandoening gaat.

ReumaNet erkent de expertise van mensen die al enige tijd met hun aandoening leven. Door dag in dag uit de ziekte aan te pakken, bouw je ervaringen op in verschillende domeinen.
Reumatische aandoeningen hebben immers niet alleen een fysieke weerslag, maar hebben ook invloed op studeren, werken, sociale contacten, pijnbeleving, bewegen, financiële kwesties en zo meer.

 

Sinds kort zet ReumaNet opgeleide patiënt experten in om via verschillende initiatieven, kanalen en projecten de zorg voor mensen met reumatische aandoeningen te verbeteren.
Dit kan gaan van zetelen in advies- of focusgroepen, nieuwe hulpmiddelen uittesten, meewerken aan onderzoek of onderzoeksvoorstellen beoordelen, vragenlijsten checken op verstaanbaarheid, verder helpen van andere mensen met reuma met een specifieke vraag enz...
Er komen steeds meer vragen om medewerking van PE's binnen bij ReumaNet. Daarom hebben we ook meer patiënt experten nodig!